Spinach-quinoa salad/side

Hello, my loves!  Today I’ll be sharing my favorite spinach-quinoa salad recipe. It’s light, healthy and delicious! Quinoa is an excellent source of fiber and protein and it will stuff you up! The baby spinach and lemon dressing are bonus vitamin C ! Тhis is another side/salad recipe that fits almost any dish you serve, not just during the holidays!

 

You will need:

 

3 cups baby spinach (roughly chopped)

2-3 roasted red peppers (cut up)

¼ cup quinoa (rinsed under running water)

 

For the lemon dressing:

 

1/2 freshly squeezed lemon juice

1/3 tea spoon lemon zest

1 minced garlic clove

1 tea spoon virgin oil

1/3 tea spoon sea salt

Pinch of black pepper

 

Directions:

 

For the quinoa: In a small sauce pan, add the quinoa with 1/2 cup of water. Bring the mixture to boil, the simmer it until all the liquid evaporates about 15 minutes. Remove the pan from the heat and sprinkle a pinch of salt, fluffing the quinoa. Let it cool off for about 10 minutes. Use that time to mix all the ingredients for the lemon dressing together and set them aside. Place the baby spinach and roasted peppers with the quinoa in your salad bowl and add the dressing right before serving, thoroughly stirring and mixing all the ingredients evenly!

If you happen to save some for later, store the dressing separately.

 

With love, Silvia Mélange

 

IMG_0188

 

Привет, скъпи читатели!

Днес споделям с вас любимата ми рецепта за салата с бейби спанак и киноа. Вкусна, здравословна и лесна за приготвяне! Киноата е страхотен източник на фибри и протеини, а спанака и лимоновия дресинг са бонус витамин ц 🙂 Това е поредната ми рецепта, която си пасва с всяко ястие на празничната трапеза!

 

Продукти:

 

300 г. бейби спанак (едронарязан)

2-3 печени чершени чушки (нарязани)

1/4 чаша киноа (изплакната под течаща вода)

 

За лимоновия дресинг:

 

Прясно изцеден сок от половин лимон

1 скилидка чесън (ситно накълцан)

1 ч.л. зехтин

1/3 ч.л. кора от лимон

Щипка морска сол и черен пипер

 

 

Инструкции:

 

За киноата: В плитка тенджера за сос, добавете киноата и 1/4 чаша вода. Кипнете, после я нагласете на ниска температура докато всичката вода се изпари, отнема около 15 минути. Махнете от котлона, поръсете със щипка сол и разбъркайте хубаво. Оставете киноата да изстине за около 10 минути, а през това време се заемете с подготовката на дресинга.

Смесете всички съставки и ги ръзбъркайте добре в отделен съд.  Добавете спанака, чушките и киноата в салатната купа и разбъркайте добре. Добавете дресинга непосредствено преди сервиране, разбърквайки отново.

Ако ви остане допълнително, съхранявайте в хладилник, дресинга отделно.

 

С обич, Силвия Меланж

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s